Ooppera

  Domenico Cimarosa: “Il Matriomonio Segreto” (Salainen avioliitto)

  Ensi-ilta 1 & 2: 22. ja 23. heinäkuuta 2011 Savonlinnassa (Savonlinnasali)
  Esitykset: Heinäkuun 24, 25, 26 ja 27

  Esitykset Korsholman musiikkijuhlilla Vaasassa 30.-31.7 2011 (Vaasan kaupunginteatteri)

  Kapellimestarit:
  Anna-Maria Helsing & Arturo Alvarado

  Ohjaaja:
  Eija Tolpo

  Korrepetiittori:
  Kristian Attila

  Sovitus:
  Ville Komppa

  Lavastus:
  Teppo Järvinen

  Puvustus:
  Marjatta Nissinen

  Solistit:
  Minna Seilonen, sopraano
  Eeva-Maria Kopp, sopraano
  Theresa Paul, sopraano
  Simo Mäkinen, tenori
  Antti Pakkanen, baritoni
  Waltteri Torikka, baritoni
  Ronnie Karlsson, basso

  Solistit Turkista (Izmir State Opera ja Ankara State Opera):
  Sevinç Sayin, sopraano
  Emrah Sözer, tenor
  Umut Akça, basso

  Solistit Saksasta (Detmold Musikhochschule):
  Julia Spies, sopraano
  Myriam Dewald, sopraano

  Orkesteri:
  Wegelius Opera Ensemble

  Tuottajat:
  Savonlinnan Musiikkiakatemia (Matti Makkonen) ja Martin Wegelius-instituutti (Hanna Karlsson).

  Savonlinnan Musiikkiakatemia ja Martin Wegelius-instituutti toteuttavat heinäkuussa 2011 Domenico Cimarosan koomisen oopperan ”Salainen avioliitto” kahdeksan esitystä Savonlinnassa Oopperajuhlien aikaan ja Korsholman Musiikkijuhlilla.

  Tämän kaksoismiehityksellä toteutettavan monikansallisen koulutusproduktion 12 solistia (6 solistia per esitys) on valittu Suomesta, Saksasta ja Turkista. Savonlinnan Musiikkiakatemialla on valmiit ja toimivat yhteistyöverkostot näihin maihin ”Musiikkisilta Egypti-Turkki-Saksa-Suomi” -hankkeen myötä, jonka Ralf Gothóni perusti vuonna 2006.

  Musiikkiakatemian Musical Bridge  (mm. oopperan ja kamarimusiikin mestarikursseja) on tuottanut jo muutamassa vuodessa hyviä tuloksia. Mukana olevilla suomalaisilla pedagogeilla on suuri päämäärä vaikuttaa taidemusiikilla positiivisesti kansojen, uskontojen ja poliittisten ideologioiden välisen ymmärryksen kehittymiseen. Kehittyvä yhteistyö on myös kulttuuripoliittisesti erittäin merkittävää EU:n ja valtaisan kehityskapasiteetin omaavien arabivaltioiden kanssa.

  Vuoden 2011 esitykset Suomessa toteutetaan pääosin Svenska Kulturfondenin tuella. Hankkeen suojelijana toimii Savonlinnan Musiikkiakatemian kunniapuheenjohtaja presidentti Martti Ahtisaari.

  Vuonna 2012 toteutetaan Cimarosa oopperaproduktion kiertue-esitykset Turkin Izmiriin ja Egyptin Kairoon. Lisäksi produktio kiertää Suomessa. Izmirin ja Kairon esitysten yhteydessä järjestetään myös mestarikursseja. Vuoden 2012 esitysten järjestäjätahot ovat Savonlinnan Musiikkiakatemia ja Izmirin Valtion Ooppera.  Lisäksi mukana ovat yhteistyökumppaneina Detmoldin Musiikkikorkeakoulu, Kairon Ooppera, Martin Wegelius-instituutti ja Pietarsaaren Sinfonietta.